Ontmoeting met je Krachtdier 

 

 

 

Ontmoeting met je krachtdier

We zijn onze instinctieve afstemming op de ritmen en patronen van de natuur kwijtgeraakt. Hierdoor zijn wij ook het gevoel voor de werkelijkheid van magie verloren. De natuur probeert ons elke dag opnieuw duidelijk te maken dat we kunnen leren van àlle vormen van leven.
Als we naar de natuur leren luisteren, gaan we vanzelf op een andere manier waarnemen. We gaan beseffen dat magisch scheppen de in alles aanwezige levenskracht is.
Ieder mens heeft een of meerdere krachtdieren. Het terugvinden van jouw krachtdier helpt je de kracht ervan effectiever in je leven werkzaam te laten zijn door het dier te bestuderen en je erop af te stemmen.
Dieren hebben een natuurlijk aanpassingsvermogen. Dat stelt ze in staat op een bepaalde manier te leven op een bepaalde plaats. Waar nodig passen ze zich fysiek of in hun gedrag aan.
Door je op het dier af te stemmen wordt je bewust van wat echt belangrijk voor je is. Het helpt je de vaardigheden en aanpassingsmechanismen toe te passen in je eigen levensomstandigheden. Op deze manier verkrijg je grotere macht en controle over je leven. Door te leren een te worden met het krachtdier, kun je zijn krachten te hulp roepen op onverschillig welk moment dat we er behoefte aan hebben.

Wanneer ik met kinderen werk, ga ik dikwijls op zoek naar een krachtdier om deze terug te brengen naar de Middenwereld, het dagelijkse leven van het kind. Het is ontroerend om te zien hoe gemakkelijk zij zich met deze dieren kunnen verbinden...hoe heerlijk ze het vinden om eindelijk toestemming te krijgen te mogen schreeuwen als een leeuw....zich weer zacht als een lammetje te kunnen voelen..of zich beschermd mogen voelen onder de huid van een olifant of beer. Vaak is het dan voor kinderen niet zo moeilijk meer om in hun kracht te blijven staan..

In het proces van Soul Retrieval verschijnt er tijdens de reis in de onderwereld meestal ook een krachtdier en komt mee terug naar de middenwereld van het dagelijkse leven. Dit krachtdier helpt je bij het integratieproces van je Zieledeel dat is teruggevonden. Het gebeurd wel eens dat wanneer dit proces is voltooid, het dier weer weggaat en dat er ander dier verschijnt in je leven. Elk dier heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Het heeft zijn eigen specialisatie. Het dier kiest ons uit, niet andersom. Elk dier heeft een uniek medicijn te bieden.

“ Als je tegen dieren praat,
spreken ze met jou
en leren jullie elkaar kennen.
Als je niet tegen ze praat,
leer je ze niet kennen.
En wat je niet kent,
boezemt je angst in.
Wat je vreest vernietig je.”

Chief Dan George.